Festivalin gözdesi GİBTÜ oldu

Lezzet şehri adıyla anılan Gaziantep'teki GİBTÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Gaziantep Festival Park Lezzet Sokağı'nda açılışı gerçekleşen "GastroAntep Kültür Yolu Festivali"ne damgasını vurdu. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocaları ile öğrencilerinin hazırlamış olduğu birbirinden lezzetli yiyecekler festival alanındaki misafirlere ikram edildi.
Editör
Demo Admin
Yayın
19 Eylül 2023 14:15
Güncelleme
19 Eylül 2023 14:15


Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ),  16-24 Eylül tarihleri arasında Gaziantep Festival Park Lezzet Sokağı'nda açılışı gerçekleşen "GastroAntep Kültür Yolu Festivali"nde standı festivali görmeye gelenlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Gaziantep yöresine ait yemeklerin ve damak tadından örneklerin sergilendiği stantta ikramı yapılan firik pilavı  ve peynirli helvaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Stantta üniversiteye yönelik bilgi içeren materyaller de vatandaşlara dağıtıldı.

STANT FESTİVAL BOYUNCA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

GİBTÜ 'GastroAntep Kültür Yolu Festivali'nde hazırladığı konseptiyle göz doldurdu. "GastroAntep Kültür Yolu Festivali"ne Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi damgasını vurdu. GİBTÜ’nün açmış olduğu stant festival boyunca yoğun ilgi gördü. Festivalde firik pilavı ve peynirli helva ikramı misafirlerin ilgi odağı oldu.

GİBTÜ İKRAMLARI VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, “GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nde biz de yerimizi aldık. Tarihin ve kültürün lezzetle sanata dönüştüğü GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nde Üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocaları ile öğrencilerinin hazırlamış olduğu birbirinden lezzetli yiyecekleri festival alanındaki misafirlere ikram ettik. Standımıza halkımızın göstermiş olduğu ilgiden çok memnun kaldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

EĞİTİM DÜNYASI İLE GASTRONOMİ DÜNYASI ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hakkında bilgi de veren Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir,  “2022 yılında kurulan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, eğitim dünyasıyla gastronomi dünyası arasında köprü olma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Çağımızın gereksinimlerine uygun bir şekilde ve modern mutfak altyapımızla öğrencilerimize en kaliteli eğitimi vermeyi ilke edindik. Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitiminin yalnızca mutfak ve uygulama eğitiminden oluşmadığının bilincindeyiz. Uygulama eğitimlerinizin temel prensibi öğrencilerimizi sektöre ve hayata hazırlamak... Önemle üzerinde durduğumuz nokta eğitim dünyası ile gastronomi dünyası arasında köprü vazifesi görmektir. Bu noktada öğrencilerimizi yalnızca sınıflarda ve mutfağımızda eğitmek ile yetinmeyip gastronomi ile ilintili tüm işletmelerle ve tüm paydaşlarla buluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

ÇEKER’DEN MAÇA DAVET ‘’ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI’’

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

HAYDİ SOFRAYA, UYGUN FİYATA KALİTELİ YEMEK HİZMETİ SUNUYOR

TIBBİ BİYOKİMYA UZMANI DR. İLKER PARMAKSIZ HATEM’DE

İlker Karakaş ameliyat oldu

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

İŞ İNSANI ÇEKER ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE İFTAR YAPTI

50 BİN AFETZEDE AİLENİN EVE GEÇİŞLERİ HIZLANDIRILACAK!

CHP Gaziantep Büyükşehir adayını buldu!

Mimarlar Odası seçimi sonuçlandı... Büyükuncu fark attı

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

MERKEZ İLÇELER BUGÜN NETLEŞEBİLİR

Nöbetçi Eczaneler

13 Kasım 2024 Çarşamba Günü Nöbetçi Eczaneler