Şefler yetenekleri sergiledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nde yerli ve yabancı şefler, workshoplarda yaptıkları yemeklerle izleyicilerini adeta büyüledi.
Editör: Demo Admin
Yayın : 17 Eylül 2024 16:01
Güncelleme : 17 Eylül 2024 16:01


Eşsiz mutfağıyla bir kez daha dünya sahnesine çıkan Gaziantep, festivalle ünlü şefleri, ziyaretçileri ve gastronomi meraklılarını buluşturdu. Şefler, GastroANTEP’in kalbi olan Festivaller Parkı’nda, özel teknikleri ve eşsiz tarifleriyle ürünlerini kullanarak hünerlerini sergiledi. Türkiye’nin ve dünyanın önemli şefleri, Gaziantep’in gıdalarıyla vegan, vejetaryen ve şifalı yemekler hazırladı.

 

YOĞUN PROGRAMDA ŞEFLER LEZZETLİ YEMEKLERİN SIRLARINI UYGULAMALI ANLATTI

 

Festivalin ilk gününde, Türk Yemek Tarihçisi ve Şef Vedat Başaran, "Türk Mutfağı'nın Geçmişten Geleceğe Yayılması" başlıklı workshopunu gerçekleştirdi. Ardından, Birleşik Krallık’tan gelen Humo London Group’un baş şefi Miller Prada, “Ex-Whiskey-Barrel, 50 Year 'Marinated' French Oak” başlıklı programını sundu. İspanya’dan EV Gastro’nun sahibi Ernesto Ventós ise “Mediterranean Nomad Chef” başlıklı workshopunu gerçekleştirdi. Ayrıca, yemek blogger’ı ve şef Özge Şahin, “Atıksız Mutfak” temasıyla çalışmalarını sergiledi. TV programcısı, akademisyen ve yazar Asuman Kerkez, “Milli Mücadele'de Yokluktan Varlığa Antep Mutfağı” üzerine bir sunum yaptı. TV programcısı ve şef Türev Uludağ ise workshopuyla ziyaretçilere yeteneklerini gösterdi.

 

Şefler yetenekleri sergiledi

Festivalde, gastronominin farklı yönlerinin işlendiği workshoplar düzenlendi. İtalya’dan İO Luigi Taglienti’nin sahibi ve şefi Luigi Taglienti, “Bir Anın Algısı” başlığıyla; şef Cüneyt Asan ve Harun Reşit Dönmez, “Kültür Mutfağı” başlığıyla; İspanya’dan EL POBLET’in baş şefi Luis Valls Rozalén, “Pirinç ve Bölgesel Çeşitliliği” başlığıyla; TV sunucusu ve yemek danışmanı Sedef İybar, “Vejetaryen 2 Pratik Tarif” başlığıyla; İtalya’dan Paolo Griffa al Caffè Nazionale’nin sahibi ve şefi Paolo Griffa, “Aşçılık ve Sanat” başlığıyla workshoplar düzenledi.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Nöbetçi Eczaneler

17 Nisan 2025 Perşembe Günü Nöbetçi Eczaneler

TAKIMLAR O G B M A Y AV P
Galatasaray 29 23 5 1 71 29 42 74
Fenarbahçe 29 22 5 2 74 27 47 71
Samsunspor 30 15 6 9 45 36 9 51
Eyüpspor 30 14 8 8 48 32 16 50
Beşiktaş 29 13 9 7 42 30 12 48
Başakşehir 29 13 6 10 47 38 9 45
Gaziantep FK 29 12 6 11 39 38 1 42
Antalyaspor 30 11 7 12 34 53 -19 40
Trabzonspor 29 10 9 10 47 36 11 39
Göztepe 29 10 9 10 46 37 9 39
Kasımpaşa 30 9 12 9 50 54 -4 39
Konyaspor 30 10 7 13 35 41 -6 37
Kayserispor 29 9 9 11 35 46 -11 36
Bodrum FK 30 9 7 14 23 33 -10 34
Rizespor 29 10 4 15 35 49 -14 34
Sivasspor 30 8 7 15 40 50 -10 31
Alanyaspor 29 8 7 14 32 43 -11 31
Hatayspor 29 4 7 18 30 54 -24 19
Adana Demir 29 2 4 23 26 73 -47 -2
TAKIMLAR O G B M A Y AV P
Kocaelispor 34 20 9 5 60 29 31 69
F. Karagümrük 34 17 9 8 52 32 20 60
Erzurumspor FK 34 17 7 10 49 28 21 58
Gençlerbirliği 34 16 10 8 45 33 12 58
Bandırmaspor 34 15 11 8 47 42 5 56
İstanbulspor 34 16 4 14 54 35 19 52
A. Keçiörengücü 34 14 9 11 57 44 13 51
Çorum Fk 34 13 12 9 47 39 8 51
Amed Sportif F. 34 12 15 7 38 30 8 51
Boluspor 34 13 10 11 44 36 8 49
Iğdır F.K 34 13 10 11 39 31 8 49
Erokspor 34 12 13 9 50 43 7 49
Ümraniyespor 34 12 11 11 44 39 5 47
Pendikspor 34 12 9 13 40 42 -2 45
Sakaryaspor 34 11 12 11 45 49 -4 45
Ankaragücü 34 11 6 17 42 44 -2 39
Manisa FK 34 11 5 18 43 49 -6 38
Şanlıurfaspor 34 10 7 17 41 49 -8 37