Matematikte yeni dönem

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), TÜBİTAK’ın 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı tarafından ikinci kez desteklenen “Yapay Zeka Destekli Bulanık Mantık Teorisi ile Günlük Hayat Problemlerinin Çözümü (Fuzzy Logic-2)” projesiyle matematiğin günlük hayat problemlerine daha etkin bir şekilde uygulanmasını hedefliyor.
Editör
Demo Admin
Yayın
25 Eylül 2024 13:47
Güncelleme
25 Eylül 2024 13:47


Proje, matematik öğretmenlerine yapay zeka ve bulanık mantık temelli eğitimler sunarak, öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmayı amaçlıyor.

 

Projeye, Gaziantep MEB bünyesinde görev yapan matematik öğretmenlerinin yanı sıra akademisyenler ve alanında uzman kişiler katılıyor. Eğitimler, öğretmenlerin yapay zeka ve bulanık mantık uygulamalarını derslerine entegre etmelerine, böylece matematiğin daha somut bir şekilde öğrencilere aktarılmasına katkı sunmayı hedefliyor.

 

Proje Yürütücüsü GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Han Şimşekler Dizman, 8 farklı paydaş kurumun desteğiyle projeyi hayata geçirdiklerini söylyerek, yapay zekanın çözüme kavuşturduğu problemlerin günlük hayatta sıkça karşımıza çıktığını ifade etti. Dizman, “Matematik öğretmenlerimize, yapay zeka ve bulanık mantık konularında farkındalık kazandırmayı ve bu bilgileri sınıf ortamına taşıyabilecekleri eğitimler sunmayı amaçlıyoruz. Yapay zekanın içinde yoğun bir matematiksel altyapı mevcut. Öğretmenlerimizi bu konuda yetkinlikler kazandırarak, matematik derslerinde daha anlamlı ve gerçekçi uygulamalar yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Ticaret Bakanlığı'ndan ceza yağdı

Hokeyin Sultanları ve Kaplanları Avrupa Şampiyonasında Kasırga Gibi

ŞAHİNBEY AMPUTE GALİBİYETLE DÖNDÜ 2-1

Gaziantep'te korkunç cinayet, bir kişi dini nikahlı eşi ve üvey oğlunu öldürdü..!

Fatma Şahin Kadooğlu’nda Nergislerle Karşılandı

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

Mücahitler Mahallesi Sorunları

İnşaat sektörü şokta...Gaziantep’te Beton Ve Çimentoya Zam Geldi

CHP’li Meriç’ten katliam gibi kaza ile ilgili şok iddialar!

SERUM ( İRMİK )

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Medical Point Gaziantep'te

Nöbetçi Eczaneler

25 Eylül 2024 Çarşamba Günü Nöbetçi Eczaneler