Şefler yetenekleri sergiledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nde yerli ve yabancı şefler, workshoplarda yaptıkları yemeklerle izleyicilerini adeta büyüledi.
Editör
Demo Admin
Yayın
17 Eylül 2024 16:01
Güncelleme
17 Eylül 2024 16:01


Eşsiz mutfağıyla bir kez daha dünya sahnesine çıkan Gaziantep, festivalle ünlü şefleri, ziyaretçileri ve gastronomi meraklılarını buluşturdu. Şefler, GastroANTEP’in kalbi olan Festivaller Parkı’nda, özel teknikleri ve eşsiz tarifleriyle ürünlerini kullanarak hünerlerini sergiledi. Türkiye’nin ve dünyanın önemli şefleri, Gaziantep’in gıdalarıyla vegan, vejetaryen ve şifalı yemekler hazırladı.

 

YOĞUN PROGRAMDA ŞEFLER LEZZETLİ YEMEKLERİN SIRLARINI UYGULAMALI ANLATTI

 

Festivalin ilk gününde, Türk Yemek Tarihçisi ve Şef Vedat Başaran, "Türk Mutfağı'nın Geçmişten Geleceğe Yayılması" başlıklı workshopunu gerçekleştirdi. Ardından, Birleşik Krallık’tan gelen Humo London Group’un baş şefi Miller Prada, “Ex-Whiskey-Barrel, 50 Year 'Marinated' French Oak” başlıklı programını sundu. İspanya’dan EV Gastro’nun sahibi Ernesto Ventós ise “Mediterranean Nomad Chef” başlıklı workshopunu gerçekleştirdi. Ayrıca, yemek blogger’ı ve şef Özge Şahin, “Atıksız Mutfak” temasıyla çalışmalarını sergiledi. TV programcısı, akademisyen ve yazar Asuman Kerkez, “Milli Mücadele'de Yokluktan Varlığa Antep Mutfağı” üzerine bir sunum yaptı. TV programcısı ve şef Türev Uludağ ise workshopuyla ziyaretçilere yeteneklerini gösterdi.

 

Şefler yetenekleri sergiledi

Festivalde, gastronominin farklı yönlerinin işlendiği workshoplar düzenlendi. İtalya’dan İO Luigi Taglienti’nin sahibi ve şefi Luigi Taglienti, “Bir Anın Algısı” başlığıyla; şef Cüneyt Asan ve Harun Reşit Dönmez, “Kültür Mutfağı” başlığıyla; İspanya’dan EL POBLET’in baş şefi Luis Valls Rozalén, “Pirinç ve Bölgesel Çeşitliliği” başlığıyla; TV sunucusu ve yemek danışmanı Sedef İybar, “Vejetaryen 2 Pratik Tarif” başlığıyla; İtalya’dan Paolo Griffa al Caffè Nazionale’nin sahibi ve şefi Paolo Griffa, “Aşçılık ve Sanat” başlığıyla workshoplar düzenledi.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

ÇEKER'DEN SPORA TAM DESTEK

Büyükşehir’den taraftarlara müjde

GAZİANTEP FK'DA İKİ İSİM ÖN PLANDA

Öztürkmen’den Sağlık Bakanı’na aile hekimleri çağrısı

Gaziantep'te sağlığına kavuştu!

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

Bozgeyik’ten Gaziantep FK'ya ziyaret...

ÖZSAYICI’DAN SPORSEVERLERE ÖNEMLİ ÇAĞRI

BOZGEYİK'TEN HACİZ AÇIKLAMASI

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DİYETİSYEN KADROSU GENİŞLETİLİYOR

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

MERKEZ İLÇELER BUGÜN NETLEŞEBİLİR

Nöbetçi Eczaneler

27 Aralık 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler