MERİÇ İLAÇ KRİZİNE DİKKAT ÇEKTİ

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, sağlıkta her yıl yeni sorunların meydana geldiğini ve son olarak Türkiye'de birçok epilepsi hastasını mağdur eden Oxcarbazepine adlı ilacın satışının durdurulmasının tedavi süreçlerinin riske girmesine neden olduğunu ifade etti.
Editör
Demo Admin
Yayın
14 Mart 2024 10:28
Güncelleme
14 Mart 2024 10:30


''İLAÇ KRİZİ BÜYÜYOR''

Eğitim alanında olduğu gibi sağlık alanında da fiziki mekanların genişletilmesi ve arttırılmasının tek başaına sağlık hizmetlerindeki kaliteyi arttırmayacağına dikkat çeken CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, yaptığı yazılı açıklamada başta epilepsi hastaları olmak üzere birçok hastalıkta ilaç bulunmadığına ve insanların kaderine terk edildiğini ifade etti. Meriç, ''Bu yüzyılda ilaç krizi ile uğraşıyorsak, fazla birşey söylemeye gerek yok'' dedi. 

O İLACIN SATIŞI DURDURULDU

Türkiye'de ilaç krizi giderek büyüğünü ve  İsviçre merkezli bir ilaç firmasının, geçen aylarda ecza depolarına gönderdiği açıklamayla 14 ilacın Türkiye’de satışını sonlandırdığını duyurduğuna dikkat çeken Meriç, ''Bu ilaçlar arasında göz tansiyonu, Alzheimer, migren, göz enfeksiyonu, göz ağrısı ve epilepsi ilaçları bulunuyor. Satışı sonlandırılan ilaçlardan biri de Oxcarbezapine etken maddeli bir epilepsi ilacı. Satışın sonlandırılmasının ardından bu ilacı kullanan epilepsi hastaları mağdur oldu. Bu ilacı alamayanlar tekrar nöbet geçirme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar” ifadelerini kullandı.

TBMM'YE YAŞIYACAĞIM

Özellikle epilepsi hastası yakınlarından konuuyla ilgili çok sayıda mesaj ve telefon aldığını bleirten Meriç, ''Epilepsi, Türkiye'de milyonlarca insanı etkileyen ve hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyen bir nörolojik hastalıktır. Ancak, son zamanlarda Türkiye'de bir dizi ilacın satışının durdurulması, özellikle epilepsi hastaları arasında endişe yaratmaktadır. Bu konuyu TBMM'ye taşıyarak mağdurların sesi olmaya devam edeceğim. Sağlıkta reform yaptık diyen AK Parti hükümetinin bu duruma seyirci kalması da anlaşılabilir bir durum değildir'' diyen konuştu.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

2024'de damga vuracak araçlar geliyor

BOZGEYİK'TEN HACİZ AÇIKLAMASI

2.GAZİ OYUNLARI BAŞLIYOR

Hedef, Güneydoğu bölgesinin obezite hastalığıyla mücadele

Mücahitler Mahallesi Sorunları

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

Mücahitler Mahallesi Sorunları

KENAN UYGUR'UN ACI GÜNÜ

İnşaat sektörü şokta...Gaziantep’te Beton Ve Çimentoya Zam Geldi

SPOR DOSTU ÇEKER, ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRDİ

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Medical Point Gaziantep'te

Nöbetçi Eczaneler

22 Eylül 2024 Pazar Günü Nöbetçi Eczaneler