AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

AYDIN AKYÜREK'İN KÖŞE YAZISI...
Editör
Demo Admin
Yayın
19 Ocak 2024 12:23
Güncelleme
19 Ocak 2024 12:23


Ademoğlu dünyaya gelirken coğrafyayı, ailesini ve kaderini seçemez. Lakin, dürüstlük, doğruluk, vefa gibi insanı insan yapan değerleri seçebilir. Yaratılış gerçeğimiz olan seçmek ve seçememek arasında kalan inancımız, aslında bizi biz yapan gerçek değerdir. Bu yüzden inançlı, dürüst, adil yöneticileri seçmekte asil görevimiz olmalıdır. 

Malumunuz önümüzde yine bir seçim var. Mart 2024 yılında tüm şehirleri gibi Gaziantep’te de belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarları seçeceğiz. Bu süreçte partiler aday adaylarını belirlemeye devam ediyor. Elbet de yerel seçimde partilerin genel oy oranlarının yanı sıra aday profilleri de geçmişte olduğu gibi bu seçimde de sonuca önemli etki yapacak. 

USTALIK YAKIŞTIRMASI ABESLE İŞTİGAL

Aday belirleme sürecinde Gaziantep’te ilk yankı uyandıran isim Fatma Şahin oldu. Ak Parti bir kez daha Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için Fatma Şahin ile sandığa gideceğini açıkladı. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki; Şahin’in üçüncü dönem adaylığını klişe bir söylem ile ‘’ustalık dönemi’’ diye tarif etmek hakaret olur. 

Milletvekilliği yapmış, bakanlık kuruculuğu yapmış, iki dönem belediye başkanlığı ve bir dönem belediyeler birliği başkanlığı yapmış Fatma Şahin ustalık dönemini çoktan geçti. 

Birincisi; Henüz seçilmemiş bir adaya böyle bir tanımlama yapmak diğer parti adaylarına da saygısızlıktır. 

İkincisi; seçim sandıkta kazanılır. 

Üçüncüsü; Fatma Şahin şayet seçilir ise bu dönem ustalık değil, Celal Doğan’dan sonra yeni bir marka olma dönemi olur; şayet geçmiş iki dönemden bazı özeleştiriler çıkartabilirse. 

Zira, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile yaşadığı polemikler bu kentte  zarar verdi. Nitekim, eski GBB Başkanı Celal Doğan’da Eski Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz ile aynı polemiği yaşamıştı. Sonunda CHP, kalesi olan Gaziantep’i kaybetti. 

AK PARTİ’NİN  MERKEZ İLÇELERDEKİ TERCİHLERİ ÖNEMLİ

Ak Parti’nin 2019 yılında 3 dönem kuralını istisnasız uyguladığını düşünürseniz, bu seçimde de 3 dönemi dolduran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun devam etmemesi en doğal sonuç olur. Tabii süreç böyle ilerlerse ‘iki ilçede kim aday olur?’ sorusu karşınıza çıkıyor. 

Kulislerden edindiğim ancak muhatapları tarafından doğrulanmayan iddiaya göre, GBB Başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yeni dönemde birlikte çalışmak istemiyor. Bu polemiğin, yıllardır Ak Parti genel merkezine de defalarca intikal ettiği herkesçe malum. 

Şehitkamil’e kim gelir veya kim gelmesi gerekir şeklinde bir öngörüm veya fikrim yok. Sadece, kalben İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz’ın aday gösterilmesinin emeklerine bir teşekkür olacağı gibi, propaganda sürecine de ek katkı koyabileceğini ifade edebilirim. 

 

ŞAHİNBEY İÇİN EN AKILCI İSİM HASAN TEKE OLUR

Beni takip edenler bilirler. Öyle kişiye özel yazılar yazan, methiyeler düzen bir tarzım 30 yıldır olmadı. İltifatta beceriksiz olsam da ‘’sezarın hakkını sezara vermek’’ deyimini de inkar etmem elbet. 

Şimdi bazı kesimler, Şahin ile Tahmazoğlu kavgasındaki süreçteAk Parti Şahinbey  ilçe başkanı olan Hasan Teke’nin Tahmazoğlu’nun yanında durduğunu ve bu nedenle Fatma Şahin’in farklı bir aday isteyeceğini kulislerde dillendiriyor. 

Ama ben tam tersini düşünüyorum. Fatma Şahin gibi tecrübeli bir siyasetçinin, beraber yola çıktığı insanın yanında dik bir duruş sergileyen bir isimle, gönül rahatlığıyla hizmet yolculuğuna çıkacağını düşünüyorum. 

Olaya ister felsefe ister matematik zekasıyla bakın, hiçbir büyükşehir adayı olaya duygusal yaklaşmaz. ‘’Hangi adayla kaç puan daha yüksek oy alırım?’’ bu sorunun cevabına göre strateji belirler. Zira akılcı olanda budur. 

Hasan Teke’nin Ak Parti Şahinbey ilçe başkanlığı döneminde yaptığı aykırı saha çalışmaları Ak Parti teşkilatının dışındaki kesimler tarafından da takdir gördü. Esanfın kriz yaşadığı bir dönemde sabah namazıyla yollara düşüp esnafın siftah yaparak güne başlamasına vesile oldu. Proje ülke genelinde model oldu. Uzlaşmacı, mütevazi kişiliğinin yanı sıra yüksek donanımı, bilgi ve birikimi ile bilinen Hasan Teke, seçim stratejisi olarak en doğru seçenek olarak karşımıza çıkıyor. 

 

Sonuç olarak, elbette son karar parti genel merkezlerinindir. Ancak bizler bir gazeteci ve bu kentte yaşayan vatandaşlar olarak, birbiriyle uyumlu çalışan başkanların kenti yönetmesini arzu ederiz. Çünkü, Gaziantep gibi hızlı büyüyen, düzensiz gelişen ve sürekli göç alan bir şehirde kavgaya değil, müşterek akıl ile üretilen projelere oy verilir. Zira, bu şehir giderek yaşanılmaz bir hal alıyor. 

SEÇİM NASIL SONUÇLANIR?

Gaziantep’te Cumhur İttifakı ortakları Ak Parti ve MHP belediyelerde anlaştı. Ancak Millet ittifakında genelde olduğu gibi Gaziantep’te de ayrışmalar yaşanıyor. Deva, İyi Parti kendi adaylarıyla sahaya çıkarken, DEM Parti henüz bir açıklama yapmadı. CHP ise ittifak desteği olmadan bu seçimde sandığa gidecek. Gaziantep’te ikinci parti konumundaki CHP’nin aday belirleme sürecinde geç kalması ise özellikle merkezde AK Parti’yi zafer için daha çok umutlandırıyor. 

 

SON SÖZ; 

Liderlik bir anket ya da seçimle ölçülemez. Zamanla ölçülür. 20 yılda, 20 günde değil… (Marco Rubio)

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

CHP'de Şehitkamil'de meclis listesi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'e geliyor

BAŞKAN AYTAÇ YOLSUZLUK OLAYINA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

EN KÖTÜ BAŞLANGIÇ :2- 0

Gaziantepli Öğrenciden Büyük Başarı

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

Gaziantep'e Gaziantepspor müjdesi! Ne zaman sahalara dönüyor?

Mücahitler Mahallesi Sorunları

İnşaat sektörü şokta...Gaziantep’te Beton Ve Çimentoya Zam Geldi

SPOR DOSTU ÇEKER, ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRDİ

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Medical Point Gaziantep'te

Nöbetçi Eczaneler

22 Eylül 2024 Pazar Günü Nöbetçi Eczaneler