Yıldırım’ın çağrısına bakanlıktan jet cevap

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, küçük esnafın bir derdine daha çare oldu. Fatura borçlusu ile kart sahibinin aynı kişi olması yönündeki düzenlemenin KOBİ’lere sıkıntı vereceğini belirten Yıldırım, sorunun çözümü için yetkililere çağrıda bulundu. Yıldırım’ın çağrısı sonrası Gelir İdaresi Başkanlığı anında harekete geçti ve düzenlemedeki karışıklığı giderdi.
Editör
Demo Admin
Yayın
7 Ağustos 2024 11:35
Güncelleme
7 Ağustos 2024 11:36


Küçük esnafın sesi olan sorunlarını yetkili kurumlara taşıyarak anında çözüm üreten Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım esnafın bir sıkıntısını daha giderdi.

 

KOBİ’ler için sıkıntı

 

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, sosyal medyadan yaptığı açıklamada 2 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürülüğe giren düzenlemenin KOBİ’lerin tahsilatlarını olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Yıldırım, “ Yeni düzenleme fatura borçlusu ile kart sahibinin aynı olmasını zorunlu kılıyor. Bu uygulama, özellikle KOBİ’lerimizin tahsilat sistemini bozmaktan, zaten ekonomik sıkıntı yaşayan KOBİ’lerimizi daha da büyük sıkıntıya sokmaktan öteye gidemez. Banka kartı, kredi kartı vb. yöntemlerle yapılan tahsilat işlemlerinde tüm fatura ve belge düzenine uyulmaktadır. Dolayısıyla bu yöntemde devletin herhangi bir vergi kaybı bulunmamaktadır. Eğer düzenlemenin hedefi POS cihazı üzerinden usulsüzlük yapılmasını önlemek ise çürük elmaları ayıklayacak tedbirler getirilmeli, tüm ticaret erbabı zora sokulmamalıdır. Halihazırda oldukça zorlu bir süreç yaşarken bu düzenlemenin piyasaları daha da zorlamaması için ivedilikle yürürlükten kaldırılması gerektiğine inanmaktayız” dedi.

 

Yıldırım’ın çağrısına bakanlıktan jet cevap

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan anında çözüm

 

Yıldırım’ın çağrısına Gelir İdaresi Başkanlığı anında cevap verdi. Başkanlıktan yapılan açıklamada, hedefin kayıt işlemleri önlemek olduğuna vurgu yapıldı. Gelir İdaresi’nin cevabına teşekkür eder Yıldırım, “ Dün kredi kartı ve banka kartı ile ödemelerle ilgili getirilen yeni düzenlemelerin yarattığı kaygılarımızı dile getirmiştik. Bugün konuyla ilgili açıklama yaparak; endişelerimizi gideren, yeni düzenleme ile hedefin kayıt dışı işlemleri önlemek olduğunu açıklayan Gelir İdaresi Başkanlığı'na teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

2.GAZİ OYUNLARI BAŞLIYOR

Fatma Şahin, Türkiye’de İlk Olacak Müjdeyi Verdi

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

AVRUPA’NIN EN İYİSİ GAZİANTEP POLİSGÜCÜ

BAŞKAN FADILOĞLU, DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

İnşaat sektörü şokta...Gaziantep’te Beton Ve Çimentoya Zam Geldi

SPOR DOSTU ÇEKER, ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRDİ

GAZİANTEP FK'DA İKİ İSİM ÖN PLANDA

Gaziantep'e Gaziantepspor müjdesi! Ne zaman sahalara dönüyor?

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Medical Point Gaziantep'te

Nöbetçi Eczaneler

21 Eylül 2024 Cumartesi Günü Nöbetçi Eczaneler