Oğuzeli Belediyesi’nde skandal

31 Mart seçimlerinde MHP’den Yeniden Refah’a geçen Oğuzeli Belediyesi’nin Emlak ve İstimlak Müdürü Ali Parmaksız, "resmi belgede sahtecilik" suçundan aldığı 2 yıl 13 ay hapis cezasına rağmen görevini sürdürüyor.
Editör
Demo Admin
Yayın
1 Ağustos 2024 10:55
Güncelleme
1 Ağustos 2024 10:56


31 Mart seçimlerinde MHP’den Yeniden Refah’a geçen Oğuzeli Belediyesi’nin Emlak ve İstimlak Müdürü Ali Parmaksız, "resmi belgede sahtecilik" suçundan aldığı 2 yıl 13 ay hapis cezasına rağmen görevini sürdürüyor.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi, 31 Mart yerel seçimlerinde MHP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçti. Seçim sonrasında da koltuğunu koruyan Oğuzeli Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Ali Parmaksız’ın geçmişte yargılanıp hüküm giydiği skandal bir şekilde ortaya çıktı. Parmaksız, aldığı hapis cezasına rağmen görevine devam ettiği öğrenildi.

 

‘’DOLANDIRICILIK” SUÇLARINDAN DAVA AÇTI

Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 2013 yılında Ali Parmaksız ve 8 diğer sanık hakkında, “Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ile kamu kurum ve kuruluşlarının tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlarından dava açtı. Suç tarihi olarak 7 Eylül 2011 belirtilen davada, Hazine ve Maliye Bakanlığı müşteki sıfatıyla yer aldı. İddianamede, sahte mahkeme kararı düzenlenip sahte mühür kullanılarak büyük bir imar yolsuzluğu yapıldığı vurgulandı.

 

 

DEĞERLİ BİR ARAZİDEN RANT ELDE ETMEYE ÇALIŞTILAR

 

 

Mahkeme kayıtlarına göre, Parmaksız ve diğer sanıklar, sahte belgeler düzenleyerek ve bu belgeleri sahte mühürlerle onaylayarak değerli bir araziden rant elde etmeye çalıştılar. Kararda, "Sanıklar, resmi belge niteliğinde olan sahte mahkeme kararını kullanarak menfaat temin ettiklerinden, taşınmazın gerçek maliki aleyhine nitelikli dolandırıcılık suçunu işlemişlerdir. Bu nedenle sanıkların tamamının nitelikli dolandırıcılık suçundan ayrı ayrı cezalandırılmalarına..." ifadelerine yer verildi.

 

 

BELEDİYEDEKİ GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

 

 

10 Haziran 2020 tarihinde ise Oğuzeli Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Ali Parmaksız’ın “Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği” suçundan aldığı 2 yıl 13 ay 15 günlük hapis cezası kesinleşti. Ancak, BirGün’ün ulaştığı bilgilere göre, Parmaksız hala belediyedeki görevine devam ediyor ve “Karara karşı bir üst mahkemeye itiraz ettik” şeklinde açıklamada bulundu.

 

CİDDİ ENDİŞELERE YOL AÇTI

 

Yerel halk, bu büyük skandalın bir an önce aydınlatılmasını ve sorumluların adalet önünde hesap vermesini bekliyor. Ali Parmaksız’ın görevine devam etmesi, hukuk sistemi ve kamu yönetimi konusunda ciddi endişelere yol açtı. Belediye yetkililerinin ve ilgili mercilerin bu duruma nasıl tepki vereceği ise merakla bekleniyor.

 

KAMUOYUNDA GENİŞ YANKI UYANDIRDI

 

Bu olay, yerel yönetimlerdeki yolsuzluk ve sahtecilik sorunlarına dair önemli bir örnek teşkil ederken, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Parmaksız’ın ceza almasına rağmen görevde kalması, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması konusunda ciddi soru işaretlerine neden oldu.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

BOZGEYİK'TEN HACİZ AÇIKLAMASI

Gaziantep Büyükşehir'de şok ayrılık

Ticaret Bakanlığı'ndan ceza yağdı

GİBTÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfağı Açıldı

PAMUK'TAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

SPOR DOSTU ÇEKER, ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRDİ

Mücahitler Mahallesi Sorunları

İnşaat sektörü şokta...Gaziantep’te Beton Ve Çimentoya Zam Geldi

Gaziantep'e Gaziantepspor müjdesi! Ne zaman sahalara dönüyor?

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Medical Point Gaziantep'te

Nöbetçi Eczaneler

23 Eylül 2024 Pazartesi Günü Nöbetçi Eczaneler