Kur desteği yüzde 5'e çıkarılsın

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, yüzde 2 olan kur desteğinin yüzde 5'e çıkarılmasını talep etti.
Editör
Demo Admin
Yayın
5 Eylül 2024 11:00
Güncelleme
5 Eylül 2024 11:00


Dünyanın en önemli gıda fuarları arasında yer alan WorldFood İstanbul  2024 kapsamında düzenlenen "Başkanlar Oturumu: İhracatın Kalbindeki Gıda Sektörü ve 2025 Yol Haritası" isimli oturumda konuşan Başkan Celal Kadooğlu, Türk üreticisi ve ihracatçısının son 20 yılda teknolojiye ve kaliteye verdiği öneme dikkat çekti.

 

Türkiye'nin tarımsal gıda üretiminde dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer aldığına vurgu yapan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu,   "Bizim bu gücümüzü küresel anlamda avantajlı bir hale getirmemiz gerek. Bunun için de, birincisi teknolojik altyapımızın çok yüksek olması, ikincisi yeterli kapasiteye sahip olmamız, en önemli olan üçüncü unsur da lojistik altyapımızın ihtiyaca cevap verecek nitelikte olması gerekiyor. Bu üçünü birleştirdiğimiz zaman dünyada çok avantajlı hale geliriz" dedi.

 

CUMHURBAŞKANININ ZİYARETİ MEYVELERİNİ VERİYOR

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bağdat'a yaptığı ziyaretin iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişimine büyük katkı yaptığına dikkat çeken Başkan Celal Kadooğlu, özellikle Kalkınma Yolu Projesine övgü yağdırdı. Kadooğlu, "Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında ülkeler arasında önemli anlaşmalar yapıldı. Ancak bizim için en önemli anlaşma Kalkınma Yolu ile ilgili anlaşmadır. Bu anlaşmada 17 milyar Dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Bunu söylerken bile heyecanlanıyoruz. Bölgemiz için çok kıymetli bir proje. Bu projede lojistik yatırımları Türkiye ve Irak toprakları üzerinde yapılacak. Doğu ve Avrupa'yı birleştirecek, inanılmaz, heyecan verici bir yatırım" şeklinde konuştu.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

CHP'de Şehitkamil'de meclis listesi belli oldu

Altın fiyatlarında son durum...

SERUM ( İRMİK )

“ÇİMENTO ZAMMI SADECE SEKTÖRÜN DEĞİL, VATANDAŞINDA BELİNİ BÜKTÜ”

“Medical Point Gaziantep Hastanesi Karaciğer Nakli Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi !”

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

KENAN UYGUR'UN ACI GÜNÜ

AHMET HİLLEZ YAZDI... FATMA ŞAHİN FATURAYI ORC’YE KESMELİ

İnşaat sektörü şokta...Gaziantep’te Beton Ve Çimentoya Zam Geldi

Mücahitler Mahallesi Sorunları

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Medical Point Gaziantep'te

Nöbetçi Eczaneler

22 Eylül 2024 Pazar Günü Nöbetçi Eczaneler