Gaziantep’te flaş iddialar

GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ürün veren esnaf, alacaklarını tahsil edemedikleri için büyük borçlarla ve hacizlerle karşı karşıya kaldı. Deprem öncesine kadar uzanan ödemesi yapılmadığı iddialarını yalanlayan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, "Bu haber doğru değil. Hırsızın biri devletten para söğüşlemek istiyor, ama avucunu yalar. Milletin bize emanet ettiği namustur, onu koruyacağız" dedi.
Editör
Demo Admin
Yayın
25 Temmuz 2024 11:23
Güncelleme
25 Temmuz 2024 11:24


Gaziantep’te GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ürün tedarik eden birçok esnaf, alacaklarını tahsil edemedikleri için ciddi mali sorunlarla boğuşuyor. Esnaf, verilen ürünlerin ödemelerinin yapılmadığını ve bu durumun piyasada büyük borçlanmalara ve haciz tehditlerine yol açtığını belirtiyor.

 

SORUNLAR CİMER’E TAŞINDI

 

Özellikle depremden önce tedarik edilen ürünlerin bile ödemesinin yapılmadığını vurgulayan esnaf, yetkililerin bu soruna acilen çözüm bulmasını talep ediyor. Yaşanan mağduriyetin boyutlarının büyük olduğunu ifade eden esnaflar, konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) taşıyarak çözüm arayışına girdi.

 

ESNAF AYAKTA DURMAKTA ZORLANIYOR

 

Gaziantep’teki esnaf, bir yandan alacaklarını tahsil etmek için mücadele ederken, diğer yandan yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle işletmelerini ayakta tutmakta zorlanıyor. Esnaflar, yetkililerden bir an önce müdahale edilmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

 

HACİZLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ

 

Hacizlerle karşı karşıya kaldıklarını aktaran esnaflar ‘’Depremden önce tedarik ettiğimiz ürünlerin bile ödemesi yapılmadı. Piyasada borçlanmış durumdayız ve hacizlerle karşı karşıyayız. Bu sorun çözülmezse daha fazla işletme kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak” şeklinde konuştu.

 

HIRSIZIN BİRİ DEVLETTEN PARA ÇALMAK İSTİYOR

 

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘’Maalesef bu haber doğru değil. Hırsızın biri devletten para çalmak istiyor. Muhtemelen komisyon alacak. Ama çok bekler. Milletin bize emanet ettiği namustur. Onu koruyacağız’ ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

VALİ ÇEBER VOLKAN GRUBU ZİYARET ETTİ

Mücahitler Mahallesi Sorunları

Bakan Şimşek ekonomi gündemini değerlendirdi

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

3 YAŞINDAKİ ESİL, MEDICAL POINT’TE SOLUNUM CİHAZINDAN KURTULDU

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

Mücahitler Mahallesi Sorunları

KENAN UYGUR'UN ACI GÜNÜ

GASMEK’ten YKS’de büyük başarı!

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Medical Point Gaziantep'te

Nöbetçi Eczaneler

8 Eylül 2024 Pazar Günü Nöbetçi Eczaneler