GastroAntep Kültür Yolu Festivali için geri sayım

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “GastroAntep Kültür Yolu Festivali”, 14-22 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Festival, Gaziantep’in benzersiz mutfak kültürünü tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda geniş kapsamlı kültürel ve sanatsal etkinliklerle katılımcılarına dolu dolu bir program sunacak.
Editör
Demo Admin
Yayın
27 Ağustos 2024 14:46
Güncelleme
27 Ağustos 2024 14:46


Festivalin bu yılki teması, ‘Sağlıklı Yaşam ve Gastronomi Ekonomisi’ olarak belirlendi. Festival boyunca İspanya, İtalya, Belçika, Yunanistan ve Birleşik Krallık’tan 9 dünyaca ünlü şefin katılımıyla workshoplar düzenlenecek. Bu etkinliklerde, Gaziantep’in yerel ürünleri modern tekniklerle yeniden yorumlanacak ve yaratıcı yemek showları gerçekleştirilecek. Ayrıca, gastronomi ve turizm yazarları, otel ve restoran profesyonelleri, yatırımcılar, gıda firmaları, butik tarımcılar, gurme marketler, akademisyenler ve sektör temsilcileri, çeşitli panellerde bir araya gelerek sektörün geleceğine dair tartışmalar yürütecekler.

 

DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER, ÇEŞİTLİ WORKSHOPLAR DÜZENLEYECEK 

 

 Festival kapsamında düzenlenecek workshoplarda, Luis Valls Rozalén (EL POBLET, İspanya) “Pirinç ve Bölge Çeşitliliği” konusunu ele alacak. Miller Prada (Humo London, Birleşik Krallık) ve Diego Prado (Basque Culinary Center, İspanya) kendi mutfak tekniklerini paylaşacak. Luigi Taglienti (IO Luigi Taglienti, İtalya) “Bir Anın Algısı” başlıklı çalışmasıyla festivale katılacakken, JuanLU Fernández (LÚ, İspanya) “Jerez ve Duende” konusunu sunacak. Ernesto Ventós (Restaurant Hermanos Vinagre, İspanya) “Akdeniz Göçebe Şefi” olarak, Paolo Griffa (Paolo Griffa al Caffè Nazionale, İtalya) ise “Pastadan Mutfak Tekniklerine” başlığıyla deneyimlerini aktaracak. Willem Hiele (Restaurant Willem Hiele, Belçika) ve Alexandros Tsiotinis (CTC Urban Gastronomy, Yunanistan) de “Gastronomi Artıklarını Yeniden Düşünmek” üzerine çalışmalar yapacak. Bu atölye çalışmaları, katılımcılara çeşitli mutfak tekniklerini ve yaratıcı gastronomik yaklaşımları öğrenme fırsatı sunacak.

 

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Ak Partili adayın seçim gezisine silahlı saldırı!

2.GAZİ OYUNLARI BAŞLIYOR

“Medical Point Gaziantep Hastanesi Karaciğer Nakli Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi !”

Fatma Şahin, Türkiye’de İlk Olacak Müjdeyi Verdi

SERUM ( İRMİK )

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

AHMET HİLLEZ YAZDI... FATMA ŞAHİN FATURAYI ORC’YE KESMELİ

İnşaat sektörü şokta...Gaziantep’te Beton Ve Çimentoya Zam Geldi

Mücahitler Mahallesi Sorunları

SPOR DOSTU ÇEKER, ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRDİ

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Medical Point Gaziantep'te

Nöbetçi Eczaneler

21 Eylül 2024 Cumartesi Günü Nöbetçi Eczaneler