Faruk Damar’dan hayati uyarılar…

Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Narlıtepe Mahallesi Muhtarı Faruk Damar, düğün, nişan ve kına gibi etkinliklerde silah sıkanlara yönelik önemli uyarılarda bulundu. Damar, yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde vatandaşların serinlemek amacıyla dam ve balkonlarda yatarken, düğünlerde sıkılan mermilerin büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti.
Editör
Demo Admin
Yayın
16 Temmuz 2024 13:18
Güncelleme
16 Temmuz 2024 13:21


Sıktığınız mermiler insanların canına mal olabilir diyerek uyarılarda bulunan Damar "Memleketimizde yılın en sıcak günleri yaşanıyor. Vatandaşlarımız balkon ve damlarda yatıyor. Sıktığınız mermiler insanların canına mal olabilir. Belki direk ateş etmiyorsunuz ama ateş ettiğiniz yorgun mermi insanlara isabet edebilir’’ dedi.

 

MUTLU ANLARINIZ TRAJEDİLERE DÖNÜŞMESİN

 

Silah kullanılmasının geleneksel bir eğlence olarak görüldüğünü aktaran Muhtar Damar ‘’ "Düğünler, nişanlar ve kınalar hepimizin sevinçle kutladığı, mutlu anlarımızın yaşandığı etkinliklerdir. Ancak bu etkinliklerde silah kullanılması, mutluluğu trajediye dönüştürebilir. Silah sıkmak, sadece ateş eden kişiyi değil, çevresindekileri de büyük bir riske sokar" dedi.

 

YORGUN MERMİLER HAYAT KARARTABİLİR

 

Düğünlerde havaya sıkılan mermilerin yere düşerken büyük bir hızla düştüğünü ve bu "yorgun mermilerin" insanlara ciddi zararlar verebileceğini hatırlatan Damar “Yorgun mermiler, farkında olmadan masum insanlara isabet edebilir ve telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilir. Düğünlerinizi kutlarken, sevdiklerinizin hayatını riske atmayın. Bu tür tehlikeli davranışlardan kaçının" şeklinde konuştu.

 

BİR ANLIK EĞLENCE, BİR ÖMÜR BOYU PİŞMANLIKLA SONUÇLANABİLİR

 

 

Muhtar Faruk Damar, son olarak tüm Gaziantep halkına seslenerek, "Düğünlerinizde, nişanlarınızda ve kınalarınızda silah sıkmaktan vazgeçin. Unutmayın ki bir anlık eğlence, bir ömür boyu pişmanlıkla sonuçlanabilir. Hep birlikte daha güvenli ve huzurlu bir toplum inşa edebiliriz" dedi.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

ŞAHİNBEY AMPUTE ŞAMPİYON KADROYU KORUYOR

BOZGEYİK'TEN HACİZ AÇIKLAMASI

"ŞAHİNBEY’İ GELECEĞE VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ"

Büyükşehir’den taraftarlara müjde

CHP'de Şehitkamil'de meclis listesi belli oldu

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

Mücahitler Mahallesi Sorunları

KENAN UYGUR'UN ACI GÜNÜ

İnşaat sektörü şokta...Gaziantep’te Beton Ve Çimentoya Zam Geldi

Gaziantep'e Gaziantepspor müjdesi! Ne zaman sahalara dönüyor?

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Medical Point Gaziantep'te

Nöbetçi Eczaneler

22 Eylül 2024 Pazar Günü Nöbetçi Eczaneler