AHMET HİLLEZ YAZDI... FATMA ŞAHİN FATURAYI ORC’YE KESMELİ

Ahmet Hillez'in köşe yazısı...
Editör
Demo Admin
Yayın
5 Haziran 2024 14:02
Güncelleme
5 Haziran 2024 15:34


ORC Araştırma Şirketi son yıllarda Gaziantep’ten çıkmıyor. Sürekli Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konulu anketler yapıyor. En başarılı belediye başkanı, çok sevilen belediye başkanı gibi sayısız araştırmalar yapıldı. Çok şükür elhamdülillah şehrül eminimiz Fatma Şahin tüm araştırmalarda zirvede yer aldı. 

Son araştırmanın sorusu ise Gaziantep denilince aklınıza kim geliyor? Verilen cevaplar baklava fıstık ve Fatma Şahin. Yine ORC yine Fatma Şahin tesadüf mü? 

Tesadüf dersek haksızlık olur tevafuktur. Değil mi? Gelin birlikte bakalım. 

Seçimden iki ay önce ORC’nin Gaziantep’te yaptığı ankette Fatma Şahin’in oyu 50.9 olarak açıklamamış mıydı? Yine Halkın yüzde 54.2’ü de başarılı bulmamış mıydı? 

Bu mantığa göre Fatma Şahin’i başarılı bulan yüzde 16’lık kesim seçimde oy vermedi. Fatma Şahin 2024 yerel seçiminden 2 ay önce yüzde 54 ile başarılı bulundu ama sandıktan yüzde 38 ile çıktı.  Bir başkanı hem başarılı bulacaksınız ama seçimde oy vermeyeceksiniz Allah aşkına bu sayısal çarpıklığı matematik profesörleri, felsefeciler dahi çözemez. 

Aynı ORC 2023 yılında da en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları araştırması yapmıştı. 

ORC’nin bu araştırmasında yüze 60 ile birinci olan Fatma Şahin, 2024 yerel seçiminde Yüzde 38 oy aldı. Şahin kendi rekorunu egale etmişti. Çünkü, ORC Araştırma Şirketi tarafından 2022 yılında gerçekleştirilen En Başarılı Belediye Başkanları Anketi’nde de GBB Başkanı Şahin, yüzde 62,1’lik başarı oranıyla ilk sırada yer almıştı.

ORC 2023 en başarılı belediye başkanları araştırmasında yüzde 58.4 ile ikinci en başarılı başkanı seçtiği CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün 2024 yerel seçiminde  aday gösterilmedi. 

Aynı araştırmada yüzde 57 ile üçüncü en başarılı belediye başkanı ilan edilen AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı  Osman Zolan, 2024 yerel seçiminde yüzde 38 oy olarak seçimi kaybetti. Seçimi yüzde 48 oy alan CHP adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu  kazandı. 

ORC’nin yüzde 56 ile dördüncü başarılı Büyükşehir  Belediye Başkanı olarak açıkladığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüzde 51 oy oranı ile Murat Kurum’a açık ara fark attı. 

ORC’nin Yüzde 55 ile 5. Sıraya koyduğu CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer 2024 yerel seçiminde Yüze 59 oy aranı ile rekor kırarken araştırmada birinci olan Fatma Şahin’i de solladı. 

Bu araştırmanın en trajikomik kısmı ise Mansur Yavaş… Adam ORC’nin 2023 en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları listesinde ilk 5’e giremedi. Ama 2024 yerel seçiminde yüzde 60 ile Türkiye rekoru kırdı. 

Şimdi soruyu tekrar soralım. ORC’nin Gaziantep denilince ilk akla Fıstık, Baklava ve Fatma Şahin geliyor şeklindeki araştırma sonucu ne kadar sağlıklı olabilir. 

Peki insani ve vicdani, ilimin ve bilimin, yaşamsal alanın gölgesinde düşündüğümüzde Gaziantep denilince aklımıza ne geliyor. 

İl dışına çıktığımızda şahsen bana ilk sorular soru Gaziantep’te ne kadar mülteci var? Oluyor. Resmi rakamlara göre 400 bin gayri resmi 600 bin olduğu ifade ediliyor. Yani  Gaziantep deyince ilk akla Suriyeli mülteciler geliyor. 

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre  Türkiye'nin ve Avrupa'nın en kirli havasına sahip, bir yıl içerisinde 135 gün hava kirliliği yaşanan bir şehir aklımıza geliyor. 

Günde 0rtala 3-4 bebek ölümünün yaşandığı şehir geliyor.  

2013 yılında temeli atılan 4 sağlık bakanı değiştiren ve açılmasına rağmen sorunların bitmedi bir şehir geliyor. 

Un ihracatında şampiyon olan ama ülkenin en kalitesiz ekmeğini tüketen bir şehir gelir aklımıza.

200 bin bisikletin dağıtıldığı ancak bisiklet yollarının olmadığı bir şehir aklımıza geliyor. 

Gaziantep denilince 20 yıldır otopark ve kent içi trafik soruna çare bulamamış bir kent buluyoruz karşımızda.

Başta fıstık baklava olmak üzere coğrafi işaretin aldığı ürünlerin dahi en pahalı olduğu kent gelir aklımıza. 

Memurun, öğrencinin hayat pahalılığı, fahiş kira fiyatları nedeniyle gelmek istemediği bir kentle yüzleşiyoruz Gaziantep deyince. 

İntiharlar, uyuşturucu bağımlılığının artışı, eğitimdeki başarısızlık ve bir tarafı Avrupa bir tarafı Afrika olan çarpış yapılaşma aklımıza gelmiyor mu? 

Söylemde spor şehri eylemde akademiden uzak, süper ligdeki takımının her yıl Napolyon gibi par para diye haykırdığı bir kentti görmüyor muyuz karşımızda. 

SONUÇ OLARAK

Bakın ne baklava, ne fıstık ne de Fatma Şahin geldi mi aklımıza. Ama ORC öyle demiyor tabi. Bu ORC 2024 yerel seçiminde Fatma Şahin’in oyunu yüzde 50 göstermedi mi? Fatma Şahin’de bu rahatlıkla propaganda çalışmalarını sürdürmedi mi? Ben Başkan Şahin’n yerinde olsam seçimdeki başarısızlığın faturasını ORC Araştırma Şirketi’ne gönderirdim. Zira bir araştırma şirketi 3 yanılır 5 yanılır. Allah aşkına yüzde 16’lık bir fark olur mu?

 

SON SÖZ

Bal demekle ağız tatlansa idi, balcılık yapanlar iflas ederdi. Anket şirketleri olmasa siyasetçileri kim teselli ederdi? (Ahmet Hillez Atasözü)

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Ak Partili adayın seçim gezisine silahlı saldırı!

“Medical Point Gaziantep Hastanesi Karaciğer Nakli Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi !”

2.GAZİ OYUNLARI BAŞLIYOR

Fatma Şahin, Türkiye’de İlk Olacak Müjdeyi Verdi

SERUM ( İRMİK )

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

AHMET HİLLEZ YAZDI... FATMA ŞAHİN FATURAYI ORC’YE KESMELİ

İnşaat sektörü şokta...Gaziantep’te Beton Ve Çimentoya Zam Geldi

Gaziantep'e Gaziantepspor müjdesi! Ne zaman sahalara dönüyor?

SPOR DOSTU ÇEKER, ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRDİ

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Medical Point Gaziantep'te

Nöbetçi Eczaneler

21 Eylül 2024 Cumartesi Günü Nöbetçi Eczaneler