AHMET HİLLEZ YAZDI... SEÇİM HAVASI YOK

Ahmet Hillez'in köşeyazısı...
Editör
Demo Admin
Yayın
29 Ocak 2024 17:56
Güncelleme
29 Ocak 2024 18:06


Mart 2024 seçimlerine kısa bir süre kalan partiler adaylarını belirlemeye devam ediyor. Gaziantep yerelinde Ak Parti her zaman olduğu gibi adaylarını belirledi ve seçim startını verdi. Ancak, başta CHP olmak üzere birçok parti henüz Büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki adayları açıklamadı. 

Şu bir gerçek ki; çarşı pazarda bir seçim havası yok. İnsanlar hayat pahalılığı ve geçim derdiyle meşgul. Tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep’te de emekliler önemli bir gündem oluşturuyor. Emekli maaşlarına zam yapılması rağmen tekrar tekrar zam konusu tartışmaya açılıyor. 

EMEKLİLERE YERELDE DOKUNAN KAZANACAK

Emekli maaşlarına devlet 2 kez üst üstte zam yaptı. Ama enflasyon verileri, açlık sınırını ve asgari ücreti göz önüne aldığınızda emeklilerin maaşların beklentilerin altında kaldı. İşte bu süreçte kentlerdeki belediye başkanlarının emeklilerin sosyal yaşamını iyileştirecek vaatler ortaya koyması son derece büyük önem taşıyor. 

Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının emeklilere yönelik bazı projeler üretmelidir. Gaziantep yerelinde Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bu konuda deneyim sahibi. Çünkü, Aile bakanlığı yaptı ve aileye nasıl dokunabileceğini biliyor. 

CHP NEDEN GEÇ KALDI?

Gaziantep’te şu sıralar en çok merak edilen konu CHP’nin Büyükşehir ve Merkez ilçe adayları. Önce meclis üyesi seçimlerine odaklanan teşkilatta bazı isimler gündeme getirilse de halen somut olarak bir isim açıklanmadı. Bir zamanlar Gaziantep’te rüzgarı esen CHP’nin seçimi kazanması için çok önceden adaylarını belirlemesi gerekiyordu. Çünk, karşısında 2 çok güçlü adaylar var. 

İTTİFAKLAR MERAK EDİLİYOR?

Gaziantep’te siyasi kulislerde konuşulan diğer önemli bir konu ise partiler arasındaki ittifaklar. Cumhur İttifakı Gaziantep’te her konuda uzlaşma sağladı. Ancak, millet ittifakında aynı durum söz konusu değil. İYİ Parti kendi adaylarıyla sahaya çıkacak. Aynı keza Deva Partisi’de Büyükşehir adayını açıkladı. CHP ittifak yapmadan Büyükşehşir’de Fatma Şahin’i zorlayabilir mi? Bunun için tabii ki adayı görmek gerekiyor. 

Sonuç olarak, önceki yıllarla kıyasladığımızda bir seçim havası hissetmiyoruz. Taşra ilçelerde daha heyecanlı bir seçim atmosferi var. Zira çevre ilçelerde sandıkta da ciddi bir çekişme olacak gibi. Ben merkezde değil ama taşra ilçelerde sürpriz sonuçlar bekliyorum.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Mücahitler Mahallesi Sorunları

BOZGEYİK'TEN HACİZ AÇIKLAMASI

İnşaat sektörü şokta...Gaziantep’te Beton Ve Çimentoya Zam Geldi

BAŞKAN AYTAÇ YOLSUZLUK OLAYINA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep FK'nın galibiyet hasreti sürüyor

Mücahitler Mahallesi Sorunları

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

İnşaat sektörü şokta...Gaziantep’te Beton Ve Çimentoya Zam Geldi

Gaziantep'e Gaziantepspor müjdesi! Ne zaman sahalara dönüyor?

GAZİANTEP FK'DA İKİ İSİM ÖN PLANDA

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Medical Point Gaziantep'te

Nöbetçi Eczaneler

24 Eylül 2024 Salı Günü Nöbetçi Eczaneler