Ahmet Hillez yazdı... MART 2024 VE GAZİANTEP

Ahmet Hillez'in köşe yazısı...
Editör
Demo Admin
Yayın
18 Ocak 2024 14:43
Güncelleme
18 Ocak 2024 14:43


Seçim enflasyonu yüksek bir ülkeyiz. Öyle ki, son 20-30 yılda genel ve yerel seçimlerin yanı sıra ara seçimler ve referandumlarla birlikte sürekli sandığa gider olduk. Bu süreçte Ak Parti’nin her seçimde bariz bir üstünlüğünü tüm kesimler kabul ediyor. Burada muhalefetin etkin olmayışının yanı sıra AK Parti’nin süreci iyi yönetmesi de önemli bir etken oldu. 

Şimdi önümüzde yeni bir seçim var. Mart 2024’te bu kez belediye başkanları, muhtarları ve belediye meclis üyelerini seçeceğiz. Yerel seçimlerde en çok öne çıkan şehirler şüphesiz İstanbul ve Ankara oldu. Ak Parti bu iki şehirde tekrar belediyeleri almak istiyor. Bu süreçte millet ittifakındaki kopmalar Ak Parti’nin elini güçlendirirken, mevcut adayların anketlerdeki yükselişi ise seçim sonucunu 4 bilinmeyenli denkleme çeviriyor. 

PEKİ GAZİANTEP’TE SÜREÇ NASIL İLERİYOR

Mart 2024 yerel seçimlerine Gaziantep penceresinden baktığımızda, bugüne kadar gündeme gelen gelişmelerin dışında kalan hadiseler daha çok merak ediliyor. CHP’nin halen büyükşehir ve merkez ilçe adaylarını açıklamazken, AK Parti yine hızlı başladı ve önce İttifak yaptığı MHP ile belediye paylaşımında anlaştı. Daha sonra ise Büyükşehir ile işe başladı. CHP’de halen ses yok. Büyükşehir için ciddi bir şekilde gündeme gelen isimde yok. Sadece ilçelerde düğümü çözebilen CHP’nin merkezdeki aday profili seçim sonucuna önemli tesir yapacaktır. CHP’nin her seçimde yüzünü Celal Doğan’a çevirmesi, parti içerisinde genç siyasi lider adayları yetiştirme konusundaki beceriksizliği gözler önüne seriyor. 

FATMA ŞAHİN VE MEHMET TAHMAZOĞLU

Ak Parti’de aday belirleme sürecinde kulislerde en çok konuşulan isimler Fatma Şahin ve Mehmet Tahmazoğlu oldu. ‘Tahmazoğlu aday olacak’ diyenler oldu. ‘Fatma Şahin devam eder:’ diyenlerde oldu. Ama kimse bu kentti yöneten belediye başkanlarının kavgasının kayıplarına değinmedi. 

Bakın geçmişte Büyükşehir Belediye başkanı Celal Doğan ve Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz arasındaki kavga başta Karataş’taki yapılaşma olmak üzere birçok alanda kentte zarar verdi. Şimdi Gaziantep bu Şahin ve Tahmazoğlu kavgasını 5 yıl daha kaldırmaz. Son bilgilere göre Fatma Şahin Büyükşehir’e aday gösterilecek. Tahmazoğlu’nun ise 3 dönem kuralına takılmasına rağmen, devam etme ihtimali de var. Bana göre, Ak Parti Gaziantep’te asıl sorun ilçelerin belirlenme sürecinde yaşanacak. 

SEÇİMDEN KİM ZAFERLE ÇIKAR?

Elbette seçim sandıkta kazanılır. Ancak, bu süreçte yaşanan gelişmeleri okuduğunuzda sağlı bir öngörü ortaya koyabilirsiniz. 

Ak Parti’de Cumhur İttifakı ile sorunsuz devam edilmesi avantaj. Ancak, İl başkanı ile GBB Başkanı Fatma Şahin arasındaki gerginlik üzerinde durulması gereken bir handikaptır. Diğer yandan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmzoğlu’nun aday gösterildiği veya gösterilmediği süreçte ortaya koyacağı tavırda önem arz ediyor. 

CHP’NİN ELİ ZAYIFLADI

Millet İttifakındaki ayrışma sonrası CHP bu seçimde sadece kendi seçmeniyle belediyeleri devralmaya çalışacak. Ancak, milletvekilliği, bakanlık ve 2 dönem GBB başkanlığı yapan piarı yüksek bir isim olan Fatma Şahin’in karşısında büyük bir kesimin ‘evet işte budur’ diyebileceği bir aday çıkartması gerekiyor. CHP bana göre aday belirlemede çok geç kaldı. Mevcut başkandan belediyeyi devralmak için şimdiye kadar kenti bir tur dolaşması ve projelerini anlatması gerekiyordu. Aksi halde aradaki büyük oy farkının kapanması imkansız gibi. 

Sonuç olarak, Gaziantep’te ilçelerde partilerden ziyade aday profilleri yarışacak. Ancak merkezde aday profili yanında yaşamsal alana etki edecek inandırıcı projeler sonuca etki edecektir. Benim temennin hangi parti kazanırsa kazansın, kim başkan olursa olsun. Bu kentin yerel yönetimleri uyum içerisinde çalışan isimlere emanet edilmeli.

gaziantep , siyaset

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

CHP'de Şehitkamil'de meclis listesi belli oldu

SERUM ( İRMİK )

ERTUNÇ’A ‘HAYIRLI OLSUN’ DEDİLER

CHP MİLLETVEKİLİ MELİH MERİÇ SAĞLIKTAKİ KAOSA DİKKAT ÇEKTİ

Fatma Şahin, Türkiye’de İlk Olacak Müjdeyi Verdi

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

Mücahitler Mahallesi Sorunları

AHMET HİLLEZ YAZDI... FATMA ŞAHİN FATURAYI ORC’YE KESMELİ

İnşaat sektörü şokta...Gaziantep’te Beton Ve Çimentoya Zam Geldi

KENAN UYGUR'UN ACI GÜNÜ

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Medical Point Gaziantep'te

Nöbetçi Eczaneler

21 Eylül 2024 Cumartesi Günü Nöbetçi Eczaneler