SANKO Sanat Galerisinde karma sergi

Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş, “Sentez - Art” isimli karma resim sergilerini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.
Editör
Demo Admin
Yayın
7 Ekim 2024 11:12
Güncelleme
7 Ekim 2024 11:12


Kocaispir, tuval üzerine yağlı boya tekniğiyle 25, Kuş ise karışık tekniklerle yaptığı eserlerinden oluşan 18 çalışmanın sergide yer aldığını söyledi.

 

Selmani Baki Kocaispir, 6 Şubat 2023 depreminde Hatay’da eserlerinin enkaz altında kaldığını, sergide yer alan eserlerinin tamamını depremin ardından çizdiğini kaydetti.

 

 Bu dönem eserlerinde çok uzun ömürlü olan zeytin ağaçlarını resmettiğini anımsatan Kocaispir, zeytinin yaşına ve dışarıdan yapılan tahribata rağmen yaşama arzusunu filizlenerek can bulduğuna dikkat çekti.  

 

SANKO Sanat Galerisinde karma sergi

Ünal Kuş ise 2023 yılında SANKO Sanat Galerisinde sergi açmayı planladığını ancak depremde kendisi, ailesinin ve eserlerinin enkaz altında kaldığının altını çizdi.

 

Enkaz altında günlerce kaldıklarını anlatan Kuş, “SANKO Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi ve küratörü Aslı Özen hocamızın daveti üzerine Gaziantep’teki sanatseverlerle buluşmak için değişik kişi ve kuruluşlardaki eserlerimi getirdim” dedi. 

 

SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açmanın önemini bildiklerini vurgulayan Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş, eserlerinin depremde enkaz altında kalmasından dolayı sergi için yeterli sayıda eser olmadığından karma sergi açtıklarını dile getirdiler.

 

Konuşmaların ardından Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Gülfem Marakoğlu ile Ressam Gülay Karslıgil, Zeugma Fırat’ın Gerdanlığı isimli yayını sanatçılara takdim etti.

 

Sergi açılışına, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Özer Çağlar, ressamlar Ayşegül Bakkaloğlu, Şeref Yeter, Hüseyin Erdoğan ve sanatseverler katıldı.

 

Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş’un “Sentez - Art” isimli karma resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 25 Ekim 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

ŞAHİNBEY AMPUTE ŞAMPİYON KADROYU KORUYOR

Gaziantep’te doğalgaz şirketi mağdur ediyor

ŞEHİTKAMİL’DEKİ KUAFÖRLÜK KURSUNA YOĞUN İLGİ

Medical Point Gaziantep Hastanesi kadrosunu güçlendiriyor

GAZİ YARI MARATONU KAYITLARI 1 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR!

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ!

Mücahitler Mahallesi Sorunları

OSB Koleji'nden önemli bilimsel başarı

SPOR DOSTU ÇEKER, ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRDİ

Tahmazoğlu’ndan çimentoculara hodri meydan

Altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları

AYDIN AKYÜREK YAZDI... ADAYLIK SÜRECİNİ NASIL OKUDUM?

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Volkan Grup filosunu güçlendirdi

MERKEZ İLÇELER BUGÜN NETLEŞEBİLİR

Nöbetçi Eczaneler

23 Ekim 2024 Çarşamba Günü Nöbetçi Eczaneler